Over ons

Wat willen wij als vereniging?

Als relatief kleine club (48 leden/nov 2023) willen wij op sportief niveau een prominente rol blijven spelen binnen de stad Groningen, voor beginners én gevorderden. Wij zijn aangesloten bij Badminton Nederland, waardoor de club op elk niveau mee mag strijden in de landelijke en regionale badminton-competitie.

 

Hoewel Novum vooral een gezelligheidsvereniging is, heeft de club in het verleden ook 5 teams in de competitie gehad, variërend van de 3e Divisie Bondscompetitie t/m de 3e klasse Regiocompetitie. Momenteel spelen we niet mee in de competitie en dat vinden we best jammer. Naast meer leden streven we daarom ook naar 1 of 2 competitieteams.

 

Bestuursleden

Voorzitter : Wessel van Meggelen
Secretaris : Boet Nasarany
Penningmeester : Jacob Baas
Algemeen lid : Jeroen Fleischer
Trainer : Jacob Baas

 

Geschiedenis

Novum is ontstaan uit een afscheiding van een subafdeling van de Bond van Minahassa: Maesa. Deze bond is een wereldwijde vereniging die zijn oorsprong vindt op Celebes (Indonesië).

 

Het doel van deze bond was gelden in te zamelen die worden gebruikt voor sociale doelen op Celebes. De groei van de vereniging bracht met zich mee dat er mensen lid werden die in het geheel geen binding hebben of hadden met de Bond van Minahassa. Daarom werd in 1988 besloten zich los te maken van deze bond en zo ontstond Novum.

 

De officiële oprichtingsdatum is 1 juli 1983. We bestaan dit jaar dus 40 jaar!!

 

Speellocatie
Sporthal De Brug
Donderslaan 161, 9728 KX Groningen
Elke zondag van 13.00 tot 16.00